Jsou potravinářská aditiva bezpečná anebo bychom se jich měli obávat? V novém díle IMV Podcastu jsme komplexně probrali velmi diskutované téma „éček“ neboli přídatných látek v potravinách, které se používají za účelem prodloužení trvanlivosti, zabránění růstu patogenů, zvýraznění chuti, vylepšení vzhledu a konzistence atd.
V podcastu jsme si nejprve klasifikovali hlavní kategorie aditiv, podívali se na skutečná rizika některých kontroverzních látek, diskutovali, která „éčka“ jsou skutečně problematická, na co si dát pozor zejména u dětí a citlivých jedinců, a nakonec jsme poradili, jak číst etikety a vybírat potraviny, abychom se problematickým aditivům úplně vyhnuli anebo snížili množství jejich konzumace.
Na konci epizody jsme tradičně věnovali prostor Vašim dotazům v rubrice Q&A, kde jsme tentokrát odpověděli dotazy vhodné láhve na pití pro děti z perspektivy uvolňování mikroplastů a dotaz na vhodnost suplementace látky astaxanthin.
Epizodu najdete na našem YouTube kanálu a na podcast platformách. Pokud se Vám dnešní díl líbil a chcete podpořit naši tvorbu, nakupte na webu Mixit.cz se slevovým kódem IMV, lajkujte video, pište komentáře a sdílejte náš podcast na sociálních sítích! Děkujeme exkluzivnímu partnerovi IMV Podcastu společnosti MIXIT za podporu vědecky podložených informací o výživě a zdravém životním stylu!
Slevový kód: IMV https://www.mixit.cz