Podcast

Potravinové alergie a intolerance: Histamin, laktóza, lepek, ABKM a další | IMV podcast S3 #15

Sezóna 3

Jaký je rozdíl mezi potravinovou alergií a intolerancí? Mají smysl testy potravinových intolerancí, které propagují různí influenceři a centra? V nové edukační epizodě IMV Podcastu jsme téma potravinových alergií a intolerancí podrobně rozebrali.

Nejprve jsme vysvětlili rozdíl mezi potravinovou alergií a intolerancí, podívali se na výskyt v populaci a následně podrobně diskutovali komerční testy potravinových intolerancí, které jsou založené na detekci protilátek třídy IgG. Následně jsme podrobně probrali laktózovou intoleranci, histaminovou intoleranci, celiakii, alergii na bílkoviny kravského mléka (ABKM) a u všech uvedli mechanismus vzniku, výskyt, terapii i moderní a experimentální možnosti léčby. Vysvětlili jsme si roli eliminačních diet a smysl vedení potravinového deníku.

Na konci epizody jsme tradičně věnovali prostor Vašim dotazům v rubrice Q&A, kde jsme tentokrát odpověděli dotazy na prozánětlivé působení mléčných výrobků a smysl stravování dle metabolické typologie.

Epizodu najdete na našem YouTube kanálu a na podcast platformách. Pokud se Vám dnešní díl líbil a chcete podpořit naši tvorbu, nakupte na webu Mixit.cz se slevovým kódem IMV, lajkujte video, pište komentáře a sdílejte náš podcast na sociálních sítích! Děkujeme exkluzivnímu partnerovi IMV Podcastu společnosti MIXIT za podporu vědecky podložených informací o výživě a zdravém životním stylu!

Slevový kód: IMV https://www.mixit.cz

Najdete nás: