Podcast

#33 TUKY A OLEJE: Na čem smažit? Je řepkový olej opravdu toxický?

Sezóna 2

Je tady nový díl IMV Podcastu, ve kterém jsme podrobně probrali známé mýty o tucích a olejích!

Ještě nedávno byly tuky démonizovanou složkou našeho jídelníčku, v dnešní době je naopak vysoká konzumace tuků nekriticky doporučovaná téměř každému. Navíc v posledních měsících se k nám z USA dostávají naprosto šílené mýty o rostlinných olejích a to především o řepkovém oleji, které šíří různí příznivci tzv. carnivore diety.

V nové epizodě našeho podcastu jsme proto rozebrali základní funkce tuků v lidském těle, chemickou strukturu a rozdělení tuků a olejů, optimální dávkování tuků, doporučení oficiálních organizací a vliv tuků a olejů na naše zdraví. Následně jsme se podívali na jednotlivé rostlinné a tropické oleje i živočišné tuky a vysvětlili si jejich benefity, rizika a především známé mýty, které je obklopují. Nevyhnuli jsme se ani velmi kontroverzním tématům o palmovém oleji a ignorovaném negativním vlivu kokosového oleje na životní prostředí. V poslední části jsme se také prakticky podívali na to, jaké tuky a oleje jsou nejvíce vhodné pro tepelnou úpravu.

Tato a ještě další zajímavá témata najdete v novém díle IMV Podcastu! Na konci epizody jsme již tradičně věnovali prostor Vašim dotazům v rubrice Q&A, kde jsme tentokrát rozebrali dotazy na forskolin, bulletproof kávu a vliv suplementace citrulin malátu na pH v našem žaludku.

Epizodu najdete na našem YouTube kanálu a na všech podcast platformách. Pokud se Vám dnešní díl líbil a chcete podpořit naši tvorbu, nakupte na webu Mixit.cz se slevovým kódem "IMV", lajkujte video, pište komentáře a sdílejte náš podcast na sociálních sítích! Děkujeme exkluzivnímu partnerovi IMV Podcastu společnosti MIXIT za podporu vědecky podložených informací o výživě a zdravém životním stylu!

Slevový kód: IMV
https://www.mixit.cz

Najdete nás: