záznam / Mýty a fakta o tucích a olejích
záznam / on-line webinář /
Mýty a fakta o tucích a olejích
Aktuálně se stále častěji můžeme setkat s trendem démonizace rostlinných tuků a olejů. Mnozí lidé například tvrdí, že řepkový olej je pro nás jed, který poškozuje naše zdraví a měli bychom se jeho konzumaci vyhýbat. Na druhé straně se vrací do módy živočišné tuky s vysokým obsahem nasycených tuků. Jak je to s nimi doopravdy? Vedou k vyššímu riziku srdečních onemocnění? Měli bychom pravidelně smažit na kokosovém oleji nebo na sádle? Pojďte si v tucích konečně udělat jasno a dozvědět se o nich vědecky podložené informace!
Na webináři s názvem “Mýty a fakta o tucích” se dozvíte, které tuky jsou pro tepelnou úpravu nejvhodnější, se kterými bychom to naopak v jídelníčku neměli přehánět a také se podíváme na to, jak se v této problematice zorientovat.
V první části našeho nového webináře si řekneme, jak se jednotlivé zdroje tuků mezi sebou liší a popíšeme si možná rizika spojená s nadměrnou konzumací méně vhodných alternativ, včetně těch živočišného původu.
Druhá část webináře bude více praktická. Vysvětlíme si nejčastější mýty o tucích a olejích, dozvíte se, jaké tuky je vhodné používat ve studené a naopak v teplé kuchyni a také to, jak si zachovat chladnou hlavu při jejich výběru v supermarketu.
INFORMACE
KDY: záznam můžete mít za pár kliků ve svém e-mailů
KDE: on-line u Vás doma
CENA: 799 Kč s DPH*
Tento termín je vyprodaný, můžete se registrovat níže jako náhradník.
Pokud se uvolní místo, budeme Vás ihned kontaktovat.
*Aktuálně zbývají poslední 4 volná místa.
Do konce dnešního dne si můžete pořídit záznam z dnešního webináře. Za pár kliků jej můžete mít v e-mailu.
Každý účastník obdrží
potvrzení o absolvování webináře
Trvalý přístup do privátní stránky se shrnutím, kde najdete:
záznam webináře po neomezenou dobu
*Nemusíte se tedy účastnit vyloženě livestreamu v době konání→ ihned po konání webináře obdržíte záznam, který si můžete bez omezení přehrávat po neomezenou dobu.
hlavní výstupy z webináře v .PDF
Slevu 20 % na všechny naše akce a produkty
Osnova webináře
▬ Základní rozdělení tuků a olejů.
▬ Aktuální doporučení pro jejich konzumaci.
▬ Tuky v jídelníčku obyvatel České republiky.
▬ Proč se řepkového oleje zbytečně bojíme?
▬ Nejznámější mýty a fakta o rostlinných tucích a olejích.
▬ Nejznámější mýty a fakta o živočišných tucích.
▬ Rizika spojená s nadměrnou konzumací nevhodných tuků.
▬ Praktické tipy do kuchyně.
▬ Tuky a oleje vhodné k tepelné úpravě.
▬ Tuky vhodné do studené kuchyně.
L E K T O R
Bc. Anna Štorková
Nutriční terapii jsem vystudovala na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Protože stále nejsem rozhodnutá, jakým směrem se profesně vydám a nevím, jestli vyhraje nemocniční a klinická výživa nebo potravinářství a technologie potravin, nastoupila jsem na dvě vysoké školy najednou. Studuji prezenčně na České zemědělské univerzitě obor Výživa a potraviny a zároveň kombinovanou formou magisterský obor Výživa dospělých a dětí na 1. lékařské fakultě.
V průběhu bakalářského studia jsem byla hodně aktivní, zapojovala jsem se do chodu medického spolku Trimed, starala se o spolek SANT při 3. LF a Nutri nebo jsem se dva roky po sobě podílela na programu o výživě na dětském příměstském táboře. Přehnaná aktivita mě neopustila ani při magisterském studiu, začala jsem působit jako redaktorka v univerzitním časopise ČZU iZUN a také jsme společně s kolegy začali pořádat pravidelné AgroCafé pod záštitou FAPPZ. Kromě věcí, které se točí okolo školy a mých mimoškolních aktivit, ráda běhám, vařím a protože občas nevím, kde mi hlava stojí, taky občas dost nestíhám.
Protože je problematika rostlinných i živočišných tuků v dnešní době velmi ožehavým tématem, spojila jsem síly s Institutem Moderní Výživy a společně se na webináři podíváme na to, jakým tukům a olejům bychom v kuchyni měli dát přednost, které bychom měli zařazovat minimálně a povíme si několik praktických tipů do kuchyně, abyste při nákupu vhodného oleje v supermarketu zachovali chladnou hlavu.
Těším se na Vás na webináři
Anebo si můžete pořídit ZÁZNAM WEBINÁŘE: