Mikrobiom – nová dimenze lidského zdraví
on-line webinář /
Mikrobiom – nová dimenze lidského zdraví
Mikrobiom hraje klíčovou roli v lidském zdraví, ovlivňuje trávení, imunitu, pokožku a dokonce i mozek. Tato téma se stále častěji objevuje v médiích nebo na sociálních sítích, avšak často jsou tyto informace vytržené z kontextu nebo rovnou zavádějící.
Tento webinář představí nejnovější vědecké poznatky o roli mikrobiomu a jeho propojení se zdravím s důrazem na důkazy a využitelnost poznatků v běžném životě. Dozvíte se komplexní informace nejen o střevním, ale i kožním, vaginálním a orálním mikrobiomu a jejich vzájemných souvislostech.
Získejte komplexní pohled na naše vnitřní obyvatele, tak aby vám pomáhali a nezpůsobovali chronická onemocnění.
INFORMACE
KDY: za pár kliků můžete mít záznam ve svém e-mailu
/ Na tento webinář navazuje druhý díl, který proběhne již tento pátek 15. 11.
KDE: on-line u Vás doma
CENA: 1200 Kč s DPH*
Tento termín je vyprodaný, můžete se registrovat níže jako náhradník.
Pokud se uvolní místo, budeme Vás ihned kontaktovat.
Na tento webinář navazujeme tematicky tento pátek 15. 11. od 17:00 hod: Střevní mikrobiom – jak o něj pečovat: Od stravy po probiotika .
Využijte zvýhodněné vstupné na oba webináře:
1800 Kč (2 400 Kč)
*Aktuálně zbývají poslední volná místa.
Každý účastník obdrží
potvrzení o absolvování webináře
Trvalý přístup do privátní stránky se shrnutím, kde najdete:
záznam webináře s doživotním přístupem
*Nemusíte se tedy účastnit vyloženě livestreamu v době konání→ ihned po konání webináře obdržíte záznam, který si můžete bez omezení přehrávat po neomezenou dobu a dotazy můžete také pokládat i po proběhnutí.
hlavní výstupy z webináře v .PDF
Slevu 20 % na všechny naše akce a produkty
Registrujte si své místo včas →
Webinář má omezenou kapacitu (právě zbývají poslední místa), aby byl dostatečný prostor
na všechny Vaše dotazy (účastníci ze záznamu mohou pokládat dotazy e-mailem přímo lektorovi).
Osnova webináře
▬ Co je mikrobiom, mikrobiota a mikroflóra.
▬ Proč se o mikrobiomu dnes mluví více.
▬ Co je střevní dysbióza a proč je to problém?
▬ Jak se mikrobiom zakládá a vyvíjí během života?
▬ Role porodu, kojení a stárnutí.
▬ Jak bakterie dokáží ovlivňovat naše tělo.
▬ Střevní mikrobiom a jeho vztah s různými chronickými nemocemi.
▬ Střevní, kožní, orální a vaginální mikrobiom – jaký je jejich význam a jak se o ně starat?
▬ Co poškozuje střevní mikrobiom a jak o něj pečovat?
▬ Skutečně máme v břiše druhý mozek?
▬ Jakou roli má střevní mikrobiom u poruch autistického spektra a depresí?
▬ Co jsou osy – střevo-játra, střevo-ledviny, střevo-pokožka, střevo-klouby a střevo-plíce?
▬ Jak se mikrobiom zkoumá a měří?
▬ Mají analýzy mikrobiomu smysl?
▬ Mýty o mikrobiomu.
Martin Haranta, MSc.
Martin Haranta je odborník na přenos vědeckých poznatků do praxe se specializací na střevní mikrobiom. Martin má více než 10 let zkušeností v oblasti mezinárodního výzkumu a inovací v biologických vědách a zaměřuje se na aplikaci vědeckých poznatků v reálném světě. Je spoluzakladatelem a ředitelem značky iProbio, která se zaměřuje na inovativní přístupy v modulaci mikrobiomu, a zároveň působí jako člen vědecké komise prestižní mezinárodní konference IPC a ambasador vzdělávání pro největší biotickou asociaci IPA.
Když zrovna někoho nepoučuji o tom, jak by se měl stravovat a vybírat potraviny, tak plna endorfinů pobíhám po lese, tančím, jančím, lezu nebo se pokouším v kuchyni zkombinovat umění z Masterchefa a Receptů Ládi Hrušky. Také se velmi ráda šťourám v legislativě a označování potravin.
Těším se na Vás na webináři
Na tento webinář navazujeme tematicky tento pátek 15. 11. od 17:00 hod: Střevní mikrobiom – jak o něj pečovat: Od stravy po probiotika .
Využijte zvýhodněné vstupné na oba webináře:
1800 Kč (2 400 Kč)
*Aktuálně zbývají poslední volná místa.
*Ačkoli v běžném použití se termín ‚mikrobiom‘ často vztahuje na mikroorganismy a jejich prostředí, odborně rozlišujeme ‚mikrobiotu‘ jako soubor mikroorganismů a ‚mikrobiom‘ jako jejich genetickou informaci. V našem webináři budeme používat termín mikrobiom ve smyslu mikrobioty i její genetické výbavy, abychom zajistili srozumitelnost pro všechny.
Anebo si můžete pořídit ZÁZNAM WEBINÁŘE: