15. 2. / Praha / Celodenní kurz Moderní výživy
Celodenní kurz
Moderní výživy /
15. 2. v Praze
Zúčastněte se našeho nejoblíbenějšího celodenního kurzu o zdravé výživě, ve kterém za jediný den probereme do hloubky nejvíce diskutovaná témata a mýty o výživě a hubnutí. Vědecky podložené informace prezentované srozumitelnou a zábavnou formou!
Za 6 let naší činnosti jsme uspořádali již téměř tři sta vzdělávacích přednášek a seminářů o výživě v ČR i na Slovensku a desítky on-line webinářů. Díky tomu jsme získali dobrý přehled o tématech a otázkách v oblasti zdravé výživy a hubnutí, která Vás zajímají nejvíce.
Na základě toho jsme vytvořili komplexní certifikovaný kurz Moderní výživy, do kterého jsme pečlivě vybrali taková témata, otázky a zdroje, abyste se za jediný den dozvěděli co nejvíce podložených a užitečných informací o výživě. / viz osnova kurzu níže
Kurz má omezenou kapacitu, tak neváhejte s registrací .)
INFORMACE
KDY: sobota 15. 2. 2025 / od 10:00 do 18:00 hod
KDE: FTVS UK, José Martího 269/31, Praha 6 – Veleslavín, místnost U7, 3. patro hlavní budovy [zobrazit na mapě]
CENA: 2.600 Kč s DPH
*Právě zbývají poslední volná místa.
Ke vstupence získáte:
- certifikát o absolvování
- přístup do privátní stránky se shrnutím v .PDF
- doživotní přístup k on-line verzi v podobě webináře (přes 5 hod).
Kurz se uskuteční v Praze v září
Pokud máte o kurz zájem stačí níže uvést svůj e-mail.
A budeme Vás mezi prvními informovat o vypsání termínu konání s možností přednostní registrace na kurz.
👥 Pro koho je kurz určený?
Kurz je určený pro všechny, kteří se soukromě i na profesionální úrovni aktivně zajímají o výživu a zdravý životní styl a chtějí si prohloubit rozsah svých znalostí. Celodenní kurz je koncipovaný tak, aby byl srozumitelný pro veřejnost, studenty i rekreační sportovce s aktivním zájmem o výživu a zároveň přinesl maximum nových informací pro profesionály v oboru (výživové poradce, nutriční terapeuty, osobní trenéry, výkonnostní sportovce apod.) i pro účastníky našich dosavadních kratších akcí (přednášek a seminářů).
> FB event
Účast na kurzu předpokládá elementární znalosti účastníků o výživě. Pokud zatím neznáte rozdíl mezi bílkovinami a sacharidy a termíny jako low-carb a lepek slyšíte poprvé, doporučujeme si nejprve přečíst naši knihu Moderní výživa.
Kurz se uskuteční v prostorách Fakulty tělesné výchovy a sportu UK na adrese José Martího 269/31, Praha 6 – Veleslavín.
Doprava:
– MHD na tramvajovou zastávku Vozovna Vokovice, která je přímo před fakultou
– autem se dá zaparkovat přímo před fakultou, kde je v neděli parkování zdarma na celý den.
Celá akce začne v 10:00 hodin, přičemž naše místnost „U7“ ve 3. patře budovy bude otevřena již od 9:45.
Na místě pro Vás bude v průběhu celého dne připravené čerstvé ovoce a voda. Pauza na oběd bude přibližně v čase 12:15–13:30. Dopoledne se můžeme při první přestávce domluvit a vyrazit do některé z restaurací na oběd i společně.
▼ Osnovu kurzu si můžete projít níže ▼
▶️ Osnova kurzu:
1. Informační chaos ve výživě
- Jak vznikají mýty a poplašné zprávy ve výživě a zdraví?
- Nejzajímavější kazuistiky z historie (ovlivňování výživových doporučení potravinářským průmyslem, poplašné zprávy o umělých sladidlech, očkování a další)
- Kritické myšlení a evidence-based medicína a výživa
- Jak se orientovat v informačních zdrojích a jak číst vědecké studie?
- Jaké konkrétní databáze a informační zdroje sledovat?
2. Nejpopulárnější témata ve výživě v roce 2024
- Jsou kalorie skutečně mýtus? Jak s nimi (i bez nich) pracovat?
- Je bílý cukr pro člověka opravdu jed?
- Kdy je vhodné použít keto/low-carb a kdy naopak low-fat dietu?
- Jaká redukční dieta je nejefektivnější pro hubnutí? Jaká dieta je vhodná pro konkrétní typ sportovní aktivity?
- Potřebuje člověk jarní DETOXY? Jak celý tento business funguje?
3. Mýty vs. EBM fakta ve výživě
- Lepek ve výživě zdravých lidí a sportovců
- Konzumace mléka a mléčných výrobků
- Veganské mýty o mase a živočišných potravinách, antibiotika a hormony v mase
- Palmový a kokosový olej
- Umělá sladidla
- GMO
4. Jak se stravovat pro optimalizaci zdraví a výkonnosti?
- Personalizace výživy
- Pyramida moderní výživy
- Konkrétní postupy a doporučení
- Modré zóny
5. Dotazy a prostor k diskusi
Účastníci
o kurzu říkají
- Třikrát hurá klukům za skvělý výklad výživy podložený vědeckými studiemi!
Majda Pidrmanová
(Instagram) - Dneska se část 007 týmu účastnila Celodenního kurzu moderní výživy. Upřímně můžeme říct, že jsme z toho nadšení, protože Lukáš Roubík i Miloslav Šindelář ví o čem mluví a všechny ty kvalitní informace umí skvěle prodat.
fitness007cz
(Instagram) - Absolutně toho dne nelituju, popsala jsem 8 listů ve wordu a zvýraznila několik extra moudrostí, o které se s vámi chci podělit. A jestli budu ještě nějakým kurzem pokračovat, tak určitě tady! Thank you.
tere.fu
(Instagram) - Děkuji moc, bylo to super!
Linh Chi Nguyen
(Facebook)
Těšíme se na Vás na kurzu
Ing. Bc. Lukáš Roubík
– absolvent Lékařské fakulty MU v oboru Výživa člověka
– absolvent Fakulty biomedicínského inženýrství
ČVUT v Praze
– držitel Ceny Josefa Hlávky za diplomovou práci o hodnocení efektivity léčby obezity v ČR a jejích dopadech na systém zdravotní péče
– hlavní autor bestselleru Moderní výživa ve fitness
a silových sportech
– spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy
Bc. Miloslav Šindelář
– absolvent 1. Lékařské fakulty UK
v oboru Nutriční terapeut
– spoluautor knihy Moderní výživa ve fitness
a silových sportech
– spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy
– autor e-booku Suplementuj efektivně
– certifikovaný Poradce pro výživu
Zbývají poslední 4 místa!