9. 11. / Košice / Celodenní kurz Dlouhověkost
Celodenní kurz ‚Dlouhověkost‘ /
9. 11. 2024 v Košicích
Prevence srdečních onemocnění & Dlouhověkost
Po delší době se opět vracíme na Slovensko a konkrétně do Košic! A speciálně pro Vás jsme připravili tento nový celodenní kurz na téma ‚Dlouhověkost‘.
Od pradávna jsme chápali proces stárnutí jako něco přirozeného a nezvratného. Aktuální poznatky nám ukazují, že tento proces není tak neměnný. Můžeme ho ovlivnit intervencemi a dokonce i zpomalit!
Na tomto speciálním kurzu si komplexně probereme různé aspekty, jako jsou např. strava, spánek, suplementy či pohyb a ukážeme si, jaký mají reálný efekt nejen na dlouhověkost.
Kurz má omezenou kapacitu, aby byl dostatečný prostor pro všechny Vaše dotazy a následnou diskusi.
📆 INFORMACE
KDY: sobota 9. 11. 2024 / od 10:00 do 18:00 hod
KDE: DAVAJ MAKAJ, Moldavská cesta 8A, 04011, Košice
CENA: 105 EUR s DPH
Každý účastník kurzu obdrží také IMV certifikát.
Na místě pro Vás bude v průběhu celého dne připravené čerstvé ovoce a voda. Pauza na oběd bude přibližně v čase 12:15–13:30. Dopoledne se můžeme při první přestávce domluvit a vyrazit do některé z restaurací na oběd i společně.
*už zbývá posledních pár míst / platbu můžete klidně provést na místě
Celodenní certifikovaný kurz je rozdělen do 2 bloků:
► 1 / Prevence srdečních onemocnění
► 2 / Dlouhověkost
1 / Prevence srdečních onemocnění
- Kazuistika: Jak dokázali ve Finsku v minulém století snížit úmrtnost na srdeční onemocnění o 80 %?
- Jaký je vztah mezi krevními lipidy a rizikem CVD.
- Jaké jsou hlavní faktory, které zvyšují riziko srdečních onemocnění.
- Vliv nutrientů na krevní lipidy.
- Vliv výživy na riziko srdečních onemocnění.
- Jak si sestavit vyvážený a chutný jídelníček, který podpoří vaše srdce i celkové zdraví.
- Evidence-based doporučení.
- Jak je to doopravdy se solí? Měli bychom se bát cholesterolu? A co mléčné výrobky?
- Škodí nám vejce nebo se jedná o zdravou potravinu?
2 / Dlouhověkost
- Proč má smysl se o dlouhověkost zajímat?
- Proč vlastně stárneme?
- Příčiny stárnutí.
- Healthspan, lifespan.
- Jak prožít delší a zdravější život? Konkrétní doporučení.
- Pohyb.
- Výživa.
- Spánek.
- Psychologické faktory.
- Ostatní (prevence, suplementy, léky, hygiena, sauna a další).
- Jaké ukazatele sledovat?
- Měli bychom si brát příklad z Modrých zón? Co nás mohou o stárnutí naučit nejstarší lidé na světě?Ne
- jčastější mýty v oblasti dlouhověkosti (kalorická restrikce, resveratrol, aging clocks, NAD a další).
- Budoucnost oboru a zajímavé teorie (longevity escape velocity apod.).
Ing. Bc. Lukáš Roubík
– 2x mistr ČR, 3x mistr Čech a vicemistr Slovenska v kulturistice
– člen Výkonného výboru Svazu kulturistiky a fitness ČR (2010-2018)
– předseda Trenérsko-metodické komise a mládeže SKFČR (2010-2018)
– autor knihy Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z
– hlavní autor knihy Moderní výživa ve fitness a silových sportech
– spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy
– absolvent Lékařské fakulty MU v oboru Výživa člověka
– absolvent Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze
Bc. Miloslav Šindelář
– odborník na suplementaci a sportovní výživu
– student 1. lékařské fakulty UK v oboru Nutriční terapeut
– spoluautor knihy Moderní výživa ve fitness a silových sportech
– spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy
– lektor trenérské školy Ronnie
– strongman (2x 2. místo v amatérské kategorii na závodech)