5. ročník ⦿ právě probíhá

Mezinárodní konference Moderní výživy

25. 11. 2023
Praha & on-line!

Mezinárodní konference Moderní výživyMezinárodní konference Moderní výživy

Nejnovější vědecky podložené informace
o výživě od špičkových řečníků z ČR a ze Slovenska!

Ing. Petr Havlíček

Mgr. David Erban

nutriční terapeut
prof. Ing.Lenka Kouřimská, Ph.D.

MUDr. Václava Kunová

Společnost pro výživu
MUDr. Boris Bajer, Ph.D.

Mgr. Bc. Lucie Guilleminot

nutriční terapeutka
Ing. Ladislav Žatečka

Mgr. Bc. Jan Stuparič

nutriční terapeut a osobní trenér
Mgr. Eva Kraus

Mgr. Michal Páleník

Slovenská asociácia pre výživu a prevenciu
Mgr. Lucie Guilleminot

brzy zveřejníme další program

více
CELODENNÍ  KONFERENCE 2023

Informace o výživě,
které jinde neuslyšíte!

Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro laickou i odbornou veřejnost. Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska, které najednou nikde jinde neuslyšíte!

Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata kvalita a bezpečnost potravin, specifika stravování žen v různých věkových kategoriích, multidisciplinární management léčby nadváhy a obezity, mýty a fakta o výživě dětí, stravování ve vytrvalostních sportech a mnoho dalších. Na letošním ročníku konference bude 5 hlavních příspěvků formou hodinových přednášek od 5 řečníků z ČR a ze Slovenska a v poslední části konference proběhne hodinu a půl dlouhý moderovaný diskusní panel o zdravém životním stylu, ve kterém vystoupí 4 řečníci na témata mindfulness, biohackingu, dlouhověkosti a pohybu. 

Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou po konferenci kompletní videozáznam z celé konference! 

Účastníci fyzické formy konference v Praze mají v ceně vstupenky samozřejmě zajištěný oběd a občerstvení v průběhu celého dne konference. 

Vstupenky
PROGRAM

Témata & Řečníci

9:00 / Registrace a vstup do sálu.

Zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy

9:50 / Zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy

Kritické myšlení ve výživě

Mgr. David Erban

nutriční terapeut

10:00 / Je "zdravější" varianta opravdu vždy zdravější?

Co když potraviny považované širokou veřejností za zdravější varianty ve skutečnosti vůbec zdravější nejsou? A jedná se mnohdy o variantu dokonce i horší? Co když marketing a krásné pohádky z nás dokáží vytáhnout více peněz za něco, co vlastně vůbec nepotřebujeme a nijak nám to nepomůže? Pojďme se společně podívat na souhrn potravin slibující nemožné a bez kterých se rozhodně v pestrém a vyváženém jídelníčku obejdeme.

více o řečníkovi



---

David Erban je nutriční terapeut z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, kde v tomto oboru získal titul magistra. Nyní si dodělává druhý magisterský titul na České zemědělské univerzitě v oboru Výživa a potraviny, který je více zaměřen na technologii a chemii potravin. Na instagramu @ten_nutricni edukuje veřejnost zábavnou cestou o výživě a má zde desetitisíce sledujících. Zároveň tvoří i podcast @nutriceudvoupratel_podcast, kde se svou kolegyní rozebírají další témata z výživy. Živí se především přednášením ve firmách, konzultacemi a vytvářením jídelníčků na míru.


více

Kritické myšlení ve výživě

MUDr. Václava Kunová

Společnost pro výživu

11:00 / Specifika stravování žen v různých věkových kategoriích při redukci hmotnosti

Redukce váhy je klasickým ženským tématem od dětského věku, přes dospívání až do dospělosti. Zvláště v období kolem menopauzy se pak jeví jako neřešitelný problém. Podíváme se na jednotlivé životní etapy ženského věku, jejich specifické nutriční požadavky a strategie k dosažení kýženého výsledku. Zásadou číslo jedna při hubnutí vždy musí být zachování nebo ještě lépe zlepšení zdravotního stavu a tělesné kompozice.

více o řečníkovi



---

Vystudovala 1. lékařskou fakultu UK v Praze. Pracuje jako aktivní členka Společnosti pro výživu v různých vzdělávacích projektech. V rámci českého týmu se podílela na mezinárodní multicentrické studii Diogenes, která zkoumala vliv výživy a genetiky na redukci váhy a následné udržení váhových úbytků. Vede individuální poradnu snižování nadváhy, přednáší a publikuje. Je autorkou mnoha tištěných a elektronických publikací.


více

Kritické myšlení ve výživě

Mgr. Bc. Lucie Guilleminot

nutriční terapeut

12:00 / Mýty ve výživě dětí

Okřídlená věta "Děti nejsou malí dospělí" platí ve výživě dvojnásob. Rodiče často na výživu dětí pohlížejí optikou aktuálních trendů ve výživě dospělých. V ordinacích pediatrů není příliš prostoru pro rozsáhlejší diskuzi o stravě. Školní a školkové stravování, ač musí splňovat normy, má velmi různorodou úroveň. Sociální sítě jsou plné mýtů a protichůdných informací - projdeme si nejvýraznější z nich a přidáme odpovědi na nejčastější dotazy.

více o řečníkovi



---

V 5 letech jsem chtěla být doktorkou, ve 20 diplomatkou a ve 35 jsem začala studovat obor nutriční terapie. Ke studiu nutriční terapie mě přivedla vlastní zkušenost s těhotenskou cukrovkou a velký informační chaos při zjišťování informací o výživě pro moje tehdy jedno, nyní už dvě děti. Nespokojila jsem se s krátkým výživovým kurzem a vrhla jsem se na studium na Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Studium jsem úspěšně dokončila i s malými dětmi a zodpovědně tak mohu říct, že témata výživy těhotných a kojících matek a malých dětí mám vedle teorie testována i na sobě a nejbližším okolí. Svůj záběr jsem díky těhotenské cukrovce rozšířila i na ostatní typy diabetu (především DM2 a prediabetes) a aktivně pracuji na všech těchto tématech i v rámci sociálních sítích. Za základ zdraví považuji prevenci a proto se také věnuji výživě dětí, i těch nenarozených, protože vědomou práci s jejich stravou považuji za nejlepší investici do jejich budoucnosti.


více

Přestávka na oběd

13:00 / Přestávka na oběd

Tuky a oleje ve výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin

Mgr. Bc. Jan Stuparič

nutriční terapeut a osobní trenér

14:00 / "Food First" přístup ve vytrvalostním sportu: Utopie nebo budoucnost sportovní výživy?

Energetické gely, tyčinky či sportovní nápoje – výživové doplňky, bez kterých se dnes obejde málokterý vytrvalostní sportovec. Jsou ale komerční suplementy jedinou možností, jak pokrýt vysoké energetické nároky vytrvalostního výkonu? Nebo můžeme jednoduše využít běžně dostupnou stravu? V rámci této přednášky bude řeč právě o výhodách a nevýhodách přístupu „Food First“, jak jej aplikovat, ale také o tom, kolik energie, respektive sacharidů, optimálně doplňovat při dlouhotrvající zátěži. Zmíněny budou také nejčastější dezinformace, se kterými se můžeme v souvislosti s tímto tématem setkat.

více o řečníkovi



---

Mgr. Bc. Jan Stuparič získal magisterský titul na Fakultě tělesné výchovy a sportu v oboru Tělesná výchova a sport. Následně, rovněž na Univerzitě Karlově, absolvoval obor Nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě. Již během studií se věnoval hlubšímu poznávání vztahu výživy a vytrvalostního sportu, kdy se v závěrečné práci zabýval vlivem užití sacharidového roztoku metodou „mouth rinse“ na vytrvalostní výkon. 

 

Už více jak deset let působí jako osobní trenér a v rámci nutrice je jeho hlavním zaměřením sportovní výživa a spolupráce převážně s vytrvalostními sportovci. Zároveň se věnuje lektorské činnosti a psaní odborných článků. Od roku 2019 spolupracuje s Institutem Moderní Výživy, kde jeho populární kurz a webinář Moderní výživa ve vytrvalostních sportech absolvovalo již více než 500 posluchačů. 


Kalorický paradox: Keď predstava o príjme a výdaji kalórií nekopíruje realitu

Mgr. Michal Páleník

Slovenská asociácia pre výživu a prevenciu

15:00 / Multidisciplinárny manažment nadváhy a obezity

Cvičenie, výživa, spánok, manažment stresových situácií, zdravé sociálne väzby, vyhýbanie sa toxickým látkam – 7 pilierov ,, Lifestyle medicine'' propagovanej najmä profesorom epidemiológie a výživy Watlter Willetom na Harvard University. 7 profesií, presahujúcich kompetencie jediného odborníka. V prípade obezity, navyše nevyhnutnosť participácie zdravotníckych odborníkov. Multidisciplinárna potreba riešenia problematiky chronických zdravotných problémov postihujúcich pacientov trpiacich nadváhou a obezitou je jedným z dôvodov, prečo je ako liečba, tak primárna prevencia tak… náročná. Jedným z dôvodov, prečo dnes väčšina populácie trpí nadváhou a obezitou. V prednáške si rozoberieme kľúčové problémy týkajúce sa riešenia tejto problematiky a predstavím vám svoje 15ročné skúsenosti s manažmentom nadváhy a obezity v praxi.

více o řečníkovi



---

Vyštudoval Odbor Šport a zdravie na FTVŠ UK. Dlhodobo sa venuje problematike manažmentu nadváhy, obezity a športovej dietoterapii ako v praxi tak na systémovej úrovni v spolupráci so zdravotnými poisťovňami, štátnymi, vzdelávacími a vedeckými inštitúciami. Founder a CEO spoločnosti Planeat, s.r.o. www.planeat.cz ktorá vytvorila profesionálny nutričný softvér/aplikáciu na tvorbu špecifických úprav stravy - 5000 registrovaných odborníkov. Aplikáciu využívajú aj vedecké ústavy a univerzity v rámci výučby. Zakladateľ a člen správnej rady Slovenskej asociácie pre výživu a prevenciu www.savp.sk, člen Slovenskej obezitologickej asociácie www.obesitas.sk , odborník v oblasti výživy pre komisiu manažmentu RED syndrómu pod hlavičkou Slovenského olympijského výboru. 4 roky pôsobil ako hl. odborník pre manažment stravy v relácii Extrémne Premeny v TV Markíza. Pravidelne prednáša na obezitologických, diabetologických, neurologických kongresoch a kongresoch všeobecných a praktických lekárov, na SVK a v zahraničí. Autor bestselleru (25 000 predaných kníh) Vystúpte z kolotoča diét.


Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu

16:00 / Diskusní panel / Zdravý životní styl 

Celá konference vyvrcholí 1,5 hod dlouhým moderovaným diskusním panelem o zdravém životním stylu, ve které vystoupí zakladatelé Brain We Are Vojtěch Hlaváček a Jiří Kryštof Jarmar, zakladatel Železné koule a propagátor cvičení Michal “Radar” Vrátný a odborník na preventivní medicínu a dlouhověkost, MUDr. Jan Hlaveš.

S řečníky budeme živě diskutovat o pohybových aktivitách, biohackingu a mindfulness jako důležitých složkách zdravého životního stylu a také o velmi populárním tématu dlouhověkosti.

více

Ing. Lukáš Hána

Vojtěch Hlaváček

Brain We Are
Mgr. Patrik Kořenář

Jiří Kryštof Jarmar

Brain We Are
Kristýna Skalická

Michal “Radar” Vrátný

Železné koule
Kristýna Skalická

MUDr. Jan Hlaveš

preventivní medicína
Healthy longevity clinic
Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu

17:30 / Představení nové knihy Lukáše Roubíka
a Miloslava Šindeláře

Na závěr celé konference bude exkluzivně představena nová kniha zakladatelů Institutu Moderní výživy, Ing. Lukáše Roubíka a Bc. Miloslava Šindeláře, která vyjde již zanedlouho!

více

Ing. Lukáš Hána

Ing. Lukáš Roubík

zakladatel IMV
Mgr. Patrik Kořenář

Bc. Miloslav Šindelář

zakladatel IMV

18:00 / Závěr konference

→ Záznam konference

On-line účast na konferenci

Záznam ročníku 2023

1.500 Kč
1.500 Kč

Ihned obdržíte přístup
do videoarchivu.

certifikát IMV
sleva 20 % na všechny
naše akce a produkty
neomezený přístup ke kompletnímu
záznamu konference (doživotní přístup)
10 špičkových odborníků
CHCI ZÁZNAM

Speciální balíček archivu záznamu všech IMV Konferencí 2019–2023

3.000 Kč
6.236 Kč

Získáte kompletní balík záznamů
všech 5. proběhlých IMV konferencí
+50 hodin evidence-based informací

*v prodeji pouze do konce tohoto týdne.

časově neomezené záznamy 5 ročníků konferencí 2019 & 2020 & 2021 & 2022 + 2023
certifikát IMV
sleva 20 % na všechny
naše akce a produkty
neomezený přístup ke kompletním
záznamům všech našich konferencí > celkem více jak 38 hodin evidence-based informací
celkově přes 42 špičkových odborníků ze 4 zemí (anglické přednášky mají české titulky)
KOUPIT ZVÝHODNĚNÉ & ZÁZNAMY

Partneři